Obilazak baze „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti

Četvrtak, 7.1.2021 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović proveo je Božić sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Tokom obilaska, načelnik Generalštaba je sagledao stanje i organizaciju života i rada u ovoj bazi u blizini Bujanovca i prisustvovao prikazu osposobljenosti ljudstva za realizaciju zadataka. 

Načelnik Generalštaba se uverio da je stanje u ovom delu Republike Srbije redovno i da pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske, u čijoj odgovornosti je baza „Dobrosin“, profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđu administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

General Mojsilović je pripadnicima Vojske Srbije koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitao najradosniji hrišćanski praznik uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i uspešno izvršavanje poverenih zadataka.

Kako tradicija proslavljanja Božića nalaže, uz reči „Hristos se rodi!“, general Mojsilović se pridružio pripadnicima Vojske Srbije u bazi na božićnom ručku.

Obilasku su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba brigadni general Srđan Petković i zamenik načelnika Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Nebojša Cvetković.

Povezane vesti