Vojska Srbije uspešno završila angažovanje u Sloveniji

Sreda, 23.8.2023 | Iz jedinica
Drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji je učestvovao u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Republici Sloveniji vratio se večeras u Srbiju.

U ovoj grupi su 34 pripadnika Vojske Srbije koji su bili angažovani na zadacima dezinfekcije objekata i zemljišta, snabdevanja vodom i gorivom i na izvođenju inžinjerijskih radova u ugroženim područjima na severoistoku Slovenije. 

Njih su u kasarni „Topčider“ u Beograd dočekali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović. Tom prilikom, državni sekretar Jelić, u ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, pozdravio je pripadnike Vojske Srbije i istakao da je njihovo angažovanje ocenjeno kao visoko profesionalno i da je Vojska Srbije u složenim uslovima pokazala spremnost i osposobljenost prilikom realizacije zadataka, ovog puta u pružanju pomoći stanovništvu u humanitarnoj operaciji.

U pružanju pomoći slovenačkom narodu učestvovala su i 22 pripadnika Vojske Srbije sa helikopterima H-145M i Mi-17 koji su se vratili u zemlju prošlog petka, nakon uspešnog angažovanja na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugih materijala u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske.

Povezane vesti