Sastanak načelnika...

Sastanak načelnika Generalštaba s komandantom Kfora

23.08.2018 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković susreo se danas na niškom vojnom aerodromu sa komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Kuočijem.
Susret načelnika...

Susret načelnika Generalštaba i komandanta Kfora

18.01.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Kuočijem.
Sastanak načelnika...

Sastanak načelnika Generalštaba s komandantom KFOR-a

30.08.2016 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas u Nišu sa komandantom Kfora general-majorom Guljelmom Luiđijem Miljetom.
Sastanak načelnika...

Sastanak načelnika Generalštaba Vojske Srbije i komandanta Kfora

13.06.2014 | Aktuelnosti Sastanak načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kfora general-majora Salvatorea Farine održan je danas u bazi „Jug“ kod Bujanovca. Dvojica generala razgovarala su o dosadašnjoj i budućoj saradnji Vojske Srbije i Kfora u skladu sa Vojnotehničkim sporazumom.
Susret načelnika...

Susret načelnika Generalštaba i komandanta Kfora

10.04.2014 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas na vojnom delu niškog aerodroma s komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Farinom. Generali Diković i Farina razgovarali su o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i o daljoj saradnji Vojske Srbije i Kfora.
Sastanak načelnika...

Sastanak načelnika Generalštaba i komandanta Kfora

29.01.2014 | Aktuelnosti Sastanak na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma održan je danas u „Filmskom gradu“, bazi Kfora u Prištini. Na ovom sastanku, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kfora general-major Salvatore Farina razgovarali su o aktuelnom stanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji i u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i o daljoj saradnji Vojske Srbije i Kfora.
Intervju generala...

Intervju generala Ponoša za Kažiprst

02.12.2008 | Intervjui General-potpukovnik Zdravko Ponoš rekao je u emisiji B92 Kažiprst da je važno i to što je inicijativa Srbije o reviziji Kumanovskog sporazuma registrovana u strukturama NATO iako, kako kaže, nije optimista po pitanju njenog razmatranja na sastanku šefova diplomatija Alijanse, koji danas počinje u Briselu
Intervju zamenika...

Intervju zamenika komandanta Združene operativne komande za Politiku

02.12.2008 | Intervjui Ulazak svakog helikoptera u Kopnenu zonu bezbednosti mora biti uz saglasnost komandanta KFOR-a, čak i kad tim helikopterom leti Predsednik Srbije. Naime, komandant KFOR-a je po Kumanovskom sporazumu nadležan za letove u vazdušnoj zoni bezbednosti koja se danas poklapa sa kopnenom – pet kilometara od administrativne linije Kosova i Metohije u pravcu centralne Srbije.
Ekspertski razgovori...

Ekspertski razgovori o reviziji Kumanovskog sporazuma

28.11.2008 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Zdravko Ponoš, izjavio je da se danas sa zvaničnicima NATO-a i Kfora, na sastanku u Napulju posvećenom bezbednosnoj situaciji na Kosovu, dogovorio o ekspertskim razgovorima o reviziji Kumanovskog sporazuma.