Вести
20.04.2017

Делегација Оперативне команде мисије „Аталанта“ у посети Генералштабу


Заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Славољуб Јанићијевић примио је данас делегацију Оперативне команде војне операције Европске уније „Аталанта“ коју је предводио заменик команданта контра-адмирал Ђованбатиста Раимонди.Представници делегација мисије Аталанта и Генералштаба Војске Србије разговарали су о значају досадашњег ангажовања припадника Војске Србије у овој војној операцији ЕУ као и моделитетима будуће сарадње у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике Европске уније.

Адмирал Рајмонди захвалио се, у име команде мисије и Војног комитета Европске уније, на доприносу Републике Србије и Војске Србије на учешћу у овој и другим мисијама Европске уније.

 

Војска Србије започела је ангажовање у војној операцији Европске уније EUNAVFOR АTALANTA у борби против пирата средином 2012. године упућивањем официра речних јединица на бродове команде снага у зони операције у Аденском заливу, а већ од 2013. године, ангажовани су официри Војске Србије у саставу Оперативне команде мисије у Лондону као и тимови за заштиту бродова Светског програма за храну.
Email