Вести
04.06.2012

Курс заштите од хемијског оружја


Oсми међународни курс из области заштите од хемијског оружја почео је данас у Центру за усавршавање кадрова атомско-биoлошко-хемијске одбране (ЦУК АБХО) Војске Србије у Крушевцу.

Курс заштите од хемијског оружјаПетодневни курс похађа 19 полазника из исто толико земаља потписница Конвенције о забрани употребе хемијског оружја.

Носилац извођења обуке је ЦУК АБХО. Обука се у целини изводи на енглеском језику, а предавачи и асистенти су представници ЦУК АБХО, Техничког опитног центра Војске Србије и Војномедицинске академије.

Реализација курса представља наставак успешне сарадње Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) и Mинистарства одбране у имплементацији Конвенције о забрани хемијског оружја.

Програм курса поред наставних садржаја из разноврсних тематских целина (детекција и идентификација токсичних хемикалија, деконтаминација, заштита, имплементација Конвенције, обука у теренским условима на опреми и средствима АБХО) обухвата и обилазак и упознавање културно-историјских и других знаменитости Крушевца.

Email