Вести
14.04.2009

Почео први CISM-FIFA Футсал куп


На спортском терену спортско-рекреативног центра БАСК у Београду данас је почео први CISM-FIFA куп у футсалу под покровитељством Међународног савета за војне спортове и Међународне фудбалске асоцијације, на коме учествују репрезентације војски Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Словеније.

Такмичење су отворили државни секретар у Министарству одбране др Зоран Јефтић и пуковник Мишел ван Мерс, генерални секретар Међународног савета војних спортова – CISM.

На конференцији за новинаре државни секретар Јефтић подсетио је на значај спортске манифестације која окупља шест земаља региона. Он је позвао спортисте на фер и поштено надметање. Пуковник ван Мерс нагласио је да CISM окупља 141 земљу и да је препозната и прихваћена од релевантих међународних организација.

Квалификационе утакмице играју се од 14. до 16. априла од 10 до 13 часова, а разигравања за пласман предвиђена су за суботу, 18. април, од 12 до 16,30 часова.

Организатор такмичења је Министарство одбране, а домаћин страним екипама је Делегација Републике Србије при CISM. Утакмице ће судити судије Фудбалског савеза Србије.

 

Email