Вести
24.10.2012

Слушаоци Генералштабног усавршавања на студијском путовању


Слушаоци 56. класе Генералштабног усавршавања започели су јуче студијско путовање у јединицама и гарнизонима Копнене војске.

Слушаоци Генералштабног усавршавања у посети Копненој војсциУ касарни „Књаз Михаило“ у Нишу заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Војин Ч. Јондић, са сарадницима, упознао је полазнике ГШУ са историјом, организацијом, мисијама, задацима и обуком у Копненој војсци и ангажовањем јединица тог састава ВС у мултинационалним операцијама.

Начелници Регионалног центра МО, Нишавског управног округа и Управе за ванредне ситуације у Нишу информисали су слушаоце Генералштабног усавршавања о свеукупним припремама у области безбедности и одбране, месту и улози регионалних заједница, државних органа, предузећа и грађана у одбрани земље и могућностима њихове сарадње са Министарством одбране и јединицама војске на оперативном и стратегијском нивоу.

Полазници Генералштабне школе, предвођени начелником Школе националне одбране пуковником Милетом Јелићем, посетили су током јучерашњег дана Ћеле-кулу, Чегар и друге културно-историјске знаменитости у граду на Нишави.

Они данас бораве у Крагујевцу, где ће обићи фабрику „Застава оружје“, Регионални центар Министарства одбране и Спомен-парк „Шумарице“, док ће сутра обићи саставе Друге бригаде у Краљеву, Технички ремонтни завод „Чачак“ и фабрику „Први партизан“ у Ужицу.

Студијско путовање слушалаца ГШУ завршава се 30. октобра, обиласком јединица Прве бригаде и Речне флотиле, Регионалног центра МО у Новом Саду, органа АП Војводина, Петроварадина и Сремских Карловаца.

Email