Вести | Спорт у Војсци
10.09.2014

Дванаесто спортско такмичење у стрељаштву припадника војне полиције


Такмичење у стрељаштву припадника војне полиције — ФОТО-ГАЛЕРИЈА

На стрелишту „Бубањ поток“ данас је одржано дванаесто спортско такмичење у стрељаштву припадника војне полиције Војске Србије, које се традиционално организује поводом Дана војне полиције.

Најбољи стрелци у црним береткама такмичили су се појединачно и екипно у гађању из пиштоља ЦЗ-99 и аутоматске пушке М-70, прецизном и брзом паљбом. На линију гађања изашло је 48 такмичара од којих су 12 биле жене. Учествовале су екипе Трећег, Петог и 25. батаљона војне полиције, затим Батаљона ВП специјалне намене „Кобре“, Батаљона за противтерористичка дејства и тим Центра за обуку кадрова ВП и Криминалистичко-истражне групе.

Начелник Управе војне полиције бригадни генерал Дејан Јанковић доделио је по завршетку такмичења дипломе најуспешнијим екипама и честитао свим такмичарима на приказаној вештини. Он је изразио наду да ће наредних година, поводом Дана војне полиције бити прилике и могућности да се организују још нека такмичења војних полицијаца.

Укупни екипни победник такмичења је екипа „Кобри“, друго место освојила је екипа Центра за обуку кадрова ВП и Криминалистичко-истражне групе, а трећи је био тим Батаљона за противтерористичка дејства Специјалне бригаде.

У екипном такмичењу у гађању из пиштоља, у конкуренцији жена најбоља је била екипа 25. батаљона ВП, друго место освојиле су припаднице „Кобри“, а треће су биле такмичарке из Петог батаљона ВП. Међу мушкарцима најбољи су били припадници Батаљона за ПТД, затим тим „Кобри“, а за њима екипа ЦОК ВП и КИГ.

Најуспешније гађање из пушке данас у је приказао тим „Кобри“, други су били припадници ЦОК ВП и КИГ, а трећи такмичари из 25. батаљона ВП.

У појединачној конкуренцији у гађању из пиштоља, међу женама пласман је био следећи: прво место старији водник прве класе Наташа Јовановић из „Кобри“, друго место разводник Љубица Илић из 25. батаљона ВП, треће место разводник Верка Цветковић из исте јединице.

Међу мушкарцима у дициплини „пиштољ“, најбољи су били заставник Бранислав Бубало из Батаљона за ПТД, заставник Вукота Ђукић из „Кобри“ и старији водник Бранислав Ивковић из 25. батаљона ВП.

У дисциплини „пушка“ најуспешнији је био старији водник прве класе Слободан Славнић из „Кобри“, друго место припало је заставнику прве класе Горану Радићу, такође припаднику „Кобри“, док је трећи био капетан Ивица Благојевић из тима ЦОК ВП и КИГ.

Такмичење је спроведено према пропозицијама Стрељачког савеза Србије.

Email