Вести
21.11.2012

Потписани протоколи о донацији Краљевине Данске


У Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије јуче су потписана два протокола између представника Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Краљевине Данске.

Потписани протоколи о донацији Краљевине ДанскеПротокол о донацији рачунарске опреме за јединице Војске Србије, за опремање рачунарских учионица, потписали су заступник начелника Управе за телекомуникације и информатику пуковник Предраг Симовић и пуковник у пензији Курт Рефсгард. Том приликом пуковник Симовић навео је да је Краљевина Данска важан партнер Србије у домену информационих технологија и да, поред економског аспекта који донација има, она подстиче развој дубљих односа две земље, два министарства и две војске.

- Донаторство је посебан облик сарадње којем Министарство одбране Краљевине Данске поклања пажњу, почев од 2010. године, и оно је везано за пројекте из области здравства, обуке за управљање рачунарским мрежама и за пројекат рачунарски учионица, рекао је пуковник Симовић и додао да је донација драгоцена, посебно у времену економске кризе.

Пуковник Рефсгард изразио је задовољство досадашњом сарадњом две земље, у нади да ће у наредном периоду бити настављена, по могућству с већим интензитетом.

Потписани протоколи о донацији Краљевине ДанскеПротокол о опремању рачунарских учионица здравствених установа Министарства одбране у Србији потписали су пуковник Угљеша Јовичић из Управе за војно здравство и представник Краљевине Данске пуковник у пензији Курт Рефсгард.

Донација је резултат вишегодишње сарадње Министарства одбране Краљевине Данске и Министарства одбране Републике Србије, а наставак сарадње планиран је и у наредном периоду.

Email