Вести
29.06.2012

Вежба Речне флотиле у гашењу пожара „Пожар 2012“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Вежба Речне флотиле у гашењу пожара „Пожар 2012“Ватрогасна екипа новосадске касарне „Александар Берић“ на челу са заставником Ненадом Бланушом и посада речног миноловца из 1. речног одреда извели су данас за припаднике Речне флотиле и 2. понтонирског батаљона показну вежбу у гашењу почетних пожара формацијским средствима под називом „Пожар 2012“.

Вежбом је руководио капетан Предраг Мојићевић .

Речна флотила у свом саставу има већи број пловних објеката различите врсте и намене усидрених у зимовнику, па је током ватрогасне вежбе, поред гашења пожара на касарнском кругу, пожарно угроженим објектима и средствима, приказан и рад посада речних миноловаца на гашењу пожара.

Вежба Речне флотиле у гашењу пожара „Пожар 2012“По уочавању ватре на пловном средству ангажује се група за борбену отпорност, из састава посаде, у којој је тачно дефинисано ко, са којим ватрогасним средствима и на који начин приступа локализацији и гашењу пожара на броду.

За супротстављање пожару група располаже преносним ватрогасним апаратима и бродским пумпама, односно бродским хидрантима.

Сваки други брод који се нађе у близини брода захваћеног пожаром, посебно у ситуацији када су пловна средства на везу, ангажује своје групе и ватрогасна средства пружајући тако помоћ броду угроженом пожаром.

Email