Вести
16.12.2011

Примопредаја дужности команданта Копнене војске


Примопредаја дужности команданта Копнене војске између генерал-потпуковника Љубише Диковића и генерал-мајора Милана Мојсиловића обављена је данас у Дому Војске Србије у Нишу.

Свечаности поводом примопредаје присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић и команданти оперативних састава Војске Србије и непосредно потчињених јединица Копнене војске.

Генерал Диковић одлази на дужност начелника Генералштаба Војске Србије, а генерал Мојсиловић за команданта Копнене војске долази са места заменика команданта Здружене оперативне команде.

Обраћајући се присутнима, генерал Милетић подсетио је да је Копнена војска урадила много на плану изградње оперативних способности, извођења заједничких и здружених вежби, међународне војне сарадње, санирања последица од елементарних непогода широм земље, контроле Копнене зоне безбедности и обезбеђења административне линије према Косову и Метохији.

„Захваљујући ефикасном и квалитетном раду Копнене војске - рекао је генерал Милетић - у последњих неколико година нисмо на том простору имали нарушавање безбедности. Када говоримо да наш народ највеће поверење има у Војску Србије, то је у првом реду захваљујући раду Копнене војске и ја првом човеку Копнене војске генералу Диковићу, његовим најближим сарадницима, командантима бригада и батаљона и свим припадницима Копнене војске одајем признање.“

Генерал Милетић је подвукао да генерал Диковић има право да буде поносан на остварене резултате, а генералу Мојсиловићу пожелео је успешан рад на новој дужности.

„Били смо одличан тим - поручио је генерал Диковић својим сарадницима - и част ми је била да са вама градим оперативне способности Копнене војске.“

Нови командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић рођен је 3.августа 1967. године у Косовској Митровици. Завршио је највише војне школе а у својој војничкој каријери обављао је дужности од командира вода до команданта бригаде и заменика команданта Здружене оперативне команде ГШ ВС.

Email