Вести
15.05.2011

Александра и Александар – свадба за памћење


Од данас двоје младих ће у исписивању свог имена и презимена бити веома економични - користиће потпуно иста слова. Александра и Александар Томовић, припадници Војске Србије, рекли су „да“ на колективном венчању испред Скупштине Града Београда, у оквиру традиционалне манифестације „Свадба за маштање“.

Док је већина од 200 парова билa одевенa у класичну комбинацију – црно за мушкарца, бело за жену, јунаци наше приче побегли су и од овог клишеа. Александрово одело је било бело – свечана униформа припадника Речних јединица Војске Србије, а Александра је такође била у белом.

- Да ли постоји лепше одело од свечане војне униформе? Ми увек бежимо од класичних ствари, тако да нисмо хтели да наше венчање буде изузетак. Уједно смо желели да промовишемо Војску Србије, пошто је ова манифестација изузетно медијски пропраћена - каже старији водник Александар Томовић, који ради у Центру за обуку подофицира у Панчеву.

Свадбена поворка протезала се до пола Косовске улице. Више од 400 младенаца одатле је кренуло ка Скупштини града. Колоном су „командовали“ Александра и Александар, који су ишли испред свих.

На тренутак је заустављен и саобраћај у Дечанској улици, јер младенци имају првенство пролаза. Овако је било на дан њиховог венчања, а на питање ко ће убудуће „командовати“ у кући, Томовићи су одговорили:

- Командоваће, наравно, онај који има већи чин – шеретски је одговорио Александар, а разводник Александра је имала другачије виђење – Чинови се код куће не знају – закључила је она.

Ни момачко вече није било обично – младожења је одлучио да разбије још једну предрасуду и да растанак са момачким животом прослави у петак 13.

О Александри као војнику, прича нам Александар, распитао се код колега у 25. батаљону војне полиције Гарде, где је она од децембра 2009. године. Чуо је да је тамо максимално професионална, а о томе сведочи и друго место које је освојила на такмичењу у спортском стрељаштву. Ипак, изабрао ју је због других особина, јер је познаје пре него што је обукла униформу.

Александра је завршила Педагошку академију, а он је одувек волео да запиткује учитељице. Тако је било и пре две године у Београду када се код заједничких пријатеља упознао овај пар. Александра, рођена Живковић, родом је из Грделице, а Александар је из Прибоја.

Након што су са још 200 парова, углас изговорили „да“ и одиграли први брачни плес, Томовићи су поново зауставили саобраћај и повели колону ка Скадарлији. У боемској четврти прославили су овај дан. Планирају да ускоро обаве и црквено венчање, а на медени месец ће највероватније на Охрид.

 

 

Email