Вести
22.09.2009

Посета начелника Генералштаба Копнене војске Оружаних снага Грчке


Начелник Генералштаба Копнене војске Оружаних снага Грчке генерал-потпуковник Фрагос Фрагулис налази се у вишедневној посети Команди и јединицама Копнене војске. Генерал Фрагулис се у оквиру посете састао са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Љубишом Диковићем који му је представио структуру и задатке састава којим командује.

 

У наставку посете, начелник Генералштаба Копнене војске ОС Грчке обишао је део јединица наше Копнене војске у гарнизону Ниш. Генерал Фрагулис, који је и сам падобранац, показао је велико занимање за извођење обуке у 63. падобранском батаљону Специјалне бригаде. У чети за обуку санитетске и ветеринарске службе Команде за обуку за госта из Грчке изведен је приказ обуке службених паса.

 

Јуче је начелник Генералштаба Копнене војске Грчке положио венце на грчком и српском војном гробљу у Пироту. У име Министарства одбране и Војске Србије венце је положио начелник штаба Копнене војске бригадни генерал Војин Ч. Јондић.

Традиционално полагање венаца окупило је војне изасланике и представнике амбасада Немачке, Француске, Велике Британије, Јапана, Италије, Кипра и Бугарске, као и представнике локалне самоуправе и организација које негују традицију ослободилачких ратова од 1912. до 1918. године.  

 
Email