Вести | Цивилно-војна сарадња
11.12.2015

Признање Војсци Србије за хуманост


Одељење за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије један је од добитника признања „Hello! Awards 2015“ за хуманитарни и друштвено-користан рад, које традиционално додељује медијска асоцијација „Color Press Group“ из Новог Сада.


На свечаности у хотелу Crowne Plaza у Београду награду је примио начелник Одељења пуковник Игор Авдић. 

Заслужним појединцима и организацијама, који су током године показали најлепше лице хуманости, признања су уручиле познате личности из света културе и уметности.

У образложењу награде Одељењу за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије истакнуто је да је од 2009. до 2015. године реализованa 241 акција у оквиру пројеката „Војни лекар на селу“, „Војни стоматолог на селу“, „Селу у походе“ и „Радни викенд на селу“. У 258 села на целој територији Србије прегледано је више од 10.000 грађана, којима је пружена услуга основног лекарског прегледа, а за тешко покретна лица организоване су кућне посете.

Носилац реализације активности били су органи за цивилно-војну сарадњу Војске Србије, а у активности су укључени и припадници Црвеног крста Србије и Министарства пољопривреде. Посете медицинских екипа удаљеним селима, где углавном живе старији људи који тешко могу да оду код лекара, прихваћена је од локалног становништва као гест изузетне пажње и хуманости што је у значајној мери допринело промоцији и угледу Војске Србије у јавности.

Email