Вести
16.06.2017

Свечаност поводом Дана службе ВОЈ и Дана 126. бригаде ВОЈИН


У београдској касарни „Бањица“ данас је свечано обележен 18. jун – Дан службе ваздушног осматрања и јављања и 126. бригаде ВОЈИН.Свечаности су присуствовали заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић, команданти јединица стационираних у касарни, некадашњи команданти и пензионисани припадници бригаде, представници локалне самоуправе и гости.

 

Командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Предраг Ђорђевић подсетио је на резултате постигнуте у периоду између два празника и истакао да је „одржан достигнути ниво оперативне способности јединице“:

- Опремили смо се радарима ТПС-70, са новим средствима аутоматизације, МЦ ВОЈ М-11 домаће производње, реализовали смо, врло успешно усавршавања за рад на наведеним средствима, а поводом Дана Војске Србије наша јединица је одликована Орденом заслуга у области одбране и безбедности трећег степена од стране председника Републике Србије. Период који следи захтева од нас ангажовање на извршавању бројних задатака и обавеза, од којих истичем припреме и упућивање јединице ранга вода у мултинационалну операцију на Кипру, рекао је пуковник Ђорђевић.На данашњој свечаности уручене су стимулативне мере, а потом је изведен свечани дефиле јединица.У оквиру обележавања Дана службе ВОЈ и 126. бригаде ВОЈИН положени су венци и цвеће на споменик погинулим припадници бригаде поручницима Синиши Радићу и Жељку Савичићу.

Email