Вести | Спорт у Војсци
20.06.2011

Отворено спортско првенство Војске Србије


На спортским теренима Војне академије данас је почело Четврто спортско првенство Војске Србије у организацији Команде Ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Такмичење је свечано отворио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић.

- Савремена искуства потврђују да је физичка способност неопходан услов изградње оперативних и функционалних способности сваке војске. Важан део у припремама за извршавање задатака чине физичка обука и спортска такмичења. Четврто спортско првенство одлична је прилика да покажемо колики значај придајемо физичким способностима и спорту уопште, али и колики напредак смо остварили примењујући нове модерне стандарде у вредновању тих способности – обратио се присутнима генерал Милетић и додао да не постоји мисија Војске Србије чији успех није у тесној вези са психофизичком спремношћу њених припадника.

Свечаном отварању присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, као и пуковник холандске војске у пензији Мишел ван Мерс, бивши генерални секретар Међународног савета за војне спортове – CISM, коме је генерал Милетић уручио Војну спомен медаљу за изузетан допринос систему одбране Републике Србије. Поред њих, отварање су својим присуством увеличали и Аца Ковачевић, промотер футсала, Вук Рашовић, промотер џудоа, Слободан Бранковић, промотер атлетике, Ивана Горановић, промотер оријентиринга и представници Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и Обрад Стевановић, који је уједно и промотер стрељаштва.

Спортско првенство Војске Србије трајаће до петка, а за то време надметаће се екипе Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије, Копнене војске, Команде за обуку и Ваздухопловства и ПВО, са преко 400 спортиста и спортисткиња.

Екипе ће се такмичити у војном вишебоју (мушкарци, појединачно и екипно), стрељаштву (мушкарци и жене, појединачно и екипно), оријентирингу (мушкарци и жене, појединачно и екипно), џудоу (мушкарци, појединачно), атлетици (мушкарци, појединачно и екипно), одбојци (мушкарци) и футсалу (мушкарци).  
Email