Вести
09.05.2012

Дан победе над фашизмом


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Дан победе над фашизмомПоводом Дана победе над фашизмом 9. маја вршилац дужности председника Србије и председница Народне скупштине Србије Славица Ђукић – Дејановић положила је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали. У делегацији су били и министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић.

У Спомен - књигу Славица Ђукић – Дејановић је уписала: - Србија памти своје јунаке, знане и незнане, који су уткали своје животе у победу над фашизмом.

Поводом Дана победе над фашизмом на Споменик незнаном јунаку на Авали венац је положила и делегација Војске Србије са замеником начелника ГШ ВС генерал-мајором Миланом Бјелицом на челу.

Делегације Министарства одбране и Војске Србије положиле су венце и на Споменик совјетским ратним ветеранима погинулим у авионској несрећи 19. октобра 1964. године.

Дан победе над фашизмомПоводом обележавања Дана победе над фашизмом, данас су на Спомен-гробљу ослободилаца Београда венце положили представници Министарства одбране, Министарства рада и социјалне политике, града Београда и делегација СУБНОР –а Србије.

Комеморативној свечаности на 67. годишњицу од завршетка Другог светског рата присуствовали су представници амбасада Русије, Украјине, Белорусије и Азербејџана.

После одавања високих државних и војних почасти код споменика ослободиоцима, делегације су положиле венце и на споменик совјетском војнику.

На данашњи дан 1945. године, у Берлину, који више није пружао отпор, после тешких борби руске Црвене армије са нацистима, потписан је акт о безусловној капитулацији Немачке.

Email