Вести
18.02.2011

Пленарни састанак Групе Србија – НАТО за реформу одбране


У Дому Гарде на Топчидеру јуче је одржан редовни пленарни састанак Групе Србија – НАТО за реформу одбране.

У раду скупа, којим је руководила државна секретарка у Министарству одбране др Тања Мишчевић, учествовали су чланови Координационог тима Групе, државни секретар Александар Мишчевић, командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић и командант Команде за обуку, генерал-потпуковник Александар Живковић.

Састанку су присуствовали и копредседавајући Групе, Милорад Перић, извршни координатор Групе, генерал-мајор др Божидар Форца и руководиоци и заменици руководилаца радних столова.

Делегацију НАТО представљали су Френк Боланд и Рок Косирник.

У раду седнице учествовало је и двадесет представника земаља чланица НАТО, ЕУ и Партнерства за мир,Канцеларије НАТО у Београду, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова.

Обострано је закључено да је остварен евидентан напредак у достизању партнерских циљева, у односу на пленарни састанак од новембра 2010. године.

Представницима НАТО презентоване су и кључне активности које ће се одвијати у систему одбране ове године.

Делегација НАТО исказала је задовољство постигнутим у реализацији партнерских циљева, као и опште уверење у све снажније укључивање Републике Србије у допринос безбедности и стабилности у региону.

 

Email