Вести | Цивилно-војна сарадња
20.01.2012

Војска и „Београд-пут“ рашчишћавају снег на југу Србије


На Власинском језеру данас је одржан радни састанак представника Војске Србије, кризних штабова за ванредне ситуације локалних самоуправа Пчињског округа, београдских градских управа и представника „Београд-пута“, ради координације активности у пружању помоћи угроженим општинама на рашчишћавању снежних наноса.

Војска и  „Београд-пут“ рашчишћавају снег на југу СрбијеНа састанку су дефинисани задаци како би се у наредном периоду очистило око 350 км углавном некатегорисаних локалних путева.

Град Београд и Министарство одбране ангажовањем путне оперативе и капацитета Војске Србије данас су отпочели рашчишћавање путних праваца у општинама Босилеград, Сурдулица и Црна Трава. У спровођењу јединственог плана који је усклађен са приоритетним захтевима кризних штабова и месних заједница, деловање механизације града Београда и Војске Србије на обезбеђењу проходности путних праваца у општинама у којима је проглашено ванредно стање, резултат су иницијативе Министарства одбране и града Београда.

Капацитети Копнене војске ангажовани су и на рашчишћавању снежних наноса у општинама Сјеница и Нова Варош. До сада је у рејонима  свих општина очишћено око 300 километара пута.

Email