Вести
16.05.2010

Војска помаже Трговишту


Општину Трговиште на југу Србије, коју су погодиле поплаве какве се не памте у последњих осамдесет година, данас су посетили министар одбране Драган Шутановац, министар рада и социјалне политике Расим Љајић и начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић.

У поплави су настрадали Радован Влатковић (1949) и Вукица Стаменковић (1965), а бујица надошле Пчиње срушила је бетонски бедем, однела и оштетила више мостова и поплавила око 100 кућа. Више од 300 мештана је исељено.

Министар Шутановац је, обилазећи поплављено подручје, изјавио да ће Влада учинити све да помогне угроженом становништву, а инжињеријске јединице Четврте бригаде из Врања помоћи ће у санирању последица и обнови.

"Војска је, заједно са полицијом, увек прва на терену", истакао је Шутановац, нагласивши да из Трговишта има доста професионалних војника, а велики број младих људи из ове неразвијене општине пријавили су се на конкурс Војске Србије за пријем у професионалну војну службу.

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић је рекао да је Влада већ одобрила једнократну помоћ Трговишту, а што пре ће бити нормализовано снабдевање струјом и водом. Влада ће помоћи и у обнови порушене и оштећене инфраструктуре.

Министри Шутановац и Љајић и генерал Милетић изјавили су саучешће породицама настрадалих у поплавама.

Они су разговарали и са припадницима Четврте бригаде који су после само два часа од почетка незапамћеног невремена прискочили у помоћ мештанима Трговишта, а данас су на терену са потребном механизацијом и аутоцистернама за воду.

Председник општине Трговиште др Власта Петровић захвалио је Влади и војсци на помоћи.

Email