Вести | Цивилно-војна сарадња
13.12.2012

Морнари и железничари прикупили пола тоне крви


Данас су припадници Речне флотиле и чланови хуманитарног друштва „Костадин Веселиновић-Коста“, у сарадњи са Институтом за трансфузиологију и хемобиологију Војномедицинске академије, организовали акцију добровољног давања крви.

Морнари и железничари прикупили пола тоне крвиЛоши временски услови нису спречили нити омели добровољне даваоце да се одазову данашњој акцији прикупљања крви у новосадској касарни „Александар Берић“. Укупан број добровољних давалаца крви поново је био за сваку похвалу. Преко осамдесет радника Железница Србије из Руме, Ужица, Новог Сада, Зајечара, Суботице, Шида и других места широм Србије и исто толико припадника Речне флотиле дало је крв.

По речима организатора, акција заједничког добровољног давања крви „морнара и железничара“ се организује два пута годишње и четврту годину заредом. Из команде Речне флотиле истичу да је акција постала традиционална и да је до сада резултирала прикупљањем више од пола тоне ове драгоцене течности.

У сусрет јубилеју и десетој акцији заказаној за наредну годину, акцију су подржали представници Месне заједнице и винара из Нештина, професор и студенти Универзитета у Новом Саду.

Током године припадници јединице су организовано дали крв у Новом Саду са полазницима Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице, а на позив Актива добровољних давалаца крви Филозофског факултета и са новосадским студентима.

Email