Вести
12.09.2012

Изложба Музеја ЈРВ у Краљеву


У оквиру програма обележавања стогодишњице српског војног ваздухопловства, јуче је у Народном музеју града Краљева свечано отворена изложба под називом „Сто година војног ваздухопловства Србије 1912-2012“.

Изложба Музеја ЈРВ у КраљевуИзложбу Музеја југословенског ратног ваздухопловства отворио је командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Александар Бјелић.

Бројним предметима, документима и фотографијама, аутор изложбе магистар Предраг Лажетић успео је да на занимљив начин прикаже историју нашег војног ваздухопловства.

У Краљеву, граду који има богату ваздухопловну традицију, јер је у њему од 1925. постојала фабрика авиона у којој су прављени авиони типа „бреге“ и „дорнијер“ и у којем је смештен војни аеродром и авијацијскa јединица више од педесет година, изложба је привукла велико интересовање грађана.

Поставку која приказује историју српског војног ваздухопловства краљевчани ће моћи да виде  до 24. септембра. Изложба ће потом гостовати у Нишу и Новом Саду, да би уз прославу Дана Ваздухопловства и ПВО – 24. децембра била приказана у Београду.

Email