Вести
22.03.2016

Обележен Дан Техничког опитног центра


У Техничком опитном центру данас је обележен 22. март, дан те установе. Свечаном скупу присуствовали су представници Управе за планирање и развој (Ј-5) Генералштаба Војске Србије и запослени припадници те установе.
Пуковник проф. др Слободан Илић, директор ТОЦ-а, подсетио је на резултате које су остварили током протекле године. Као најзначајније истакао је проширење полигона „Никинци“ за око 800 хектара, чиме је омогућена осна симетричност полигона и безбедно извршавање гађања, затим на изградњу пута, постављење рампи, капија упозорења, обезбеђење, како би се спречио неконтролисан улазак лица на полигон.

Потом је говорио о успешно спроведеним поступцима јавних набавки, опремању установе савременом испитно-мерном опремом и о извршеним испитивањима наоружања и војне опреме. Сумирајући резултате, он је навео да је на полигону „Никинци“ током прошле године испаљено и лансирано око 7.800 пројектила и раката. Из земље је извађено и уништено 177 неексплодираних  убојних средстава. Пилоти су имали 229 полетања  и слетања и у ваздуху су провели 392 сата. Возила те установе прешла су око 236.000 километара без ванредног догађаја.

Дан Техничког опитног центра, у име начелника Управе за планирање и развој (Ј-5), честитао је пуковник Горан Десанчић.

На крају свечаности подељене су стимулативне мере заслужним припадницима Техничког опитног центра.

Email