Вести
04.04.2012

Отворени дан у Врању


Отворени дан у ВрањуВише од шест хиљада грађана Врања и Пчињског округа присуствовало је данас акцији Војске Србије „Отворени дан“ у касарни „Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог” у Врању. Припадници Четврте бригаде Копнене војске, којом командује бригадни генерал Милосав Симовић, отворили су капије своје касарне и потврдили да улажу велике напоре да сваки нови „Отворени дан” буде карактеристичан, различит од предходних и да своје госте обрадују новим и занимљивим тачкама.

Нова униформа М10, која се производи у „Јумку“ у Врању, промовисана је на војницима и старешинама у строју који су певали корачницу „Марш на Дрину“. На „Отвореном дану” у Врању, поред наоружања и опреме, приказано је неколико веома атрактивних тачака попут приказа борилачких вештина, увежбавања службеног пса, разбијања терористичких група, ослобађања киднапованог војног руководиоца из возила у покрету, физичке обуке и поседања ватреног положаја артиљеријске јединице. На самом крају „Отвореног дана” посетиоци су могли да виде и тенковску чету на маршу.

Отворени дан у ВрањуОдличну сарадњу са командом гарнизона имају чланови удружења мото клуба ”MS FREE BIKERS”, који су се мотоциклима увезли на централни део испред бине, и својом појавом привукли пажњу најмлађих посетилаца. Велики број грађана обишао је и Спомен собу Четврте бригаде и гарнизона Врање.

Од 2006. до ове 2012. године, касарну је посетило око 35.000 људи из Врања и Пчињског округа.

Официр за односе са јавношћу, поручник Зоран Стојадиновић, рекао је да припадници Четврте бригаде Копнене војске традиционално имају лепо дружење са грађанима Врања и да сваке године приређују по неку нову, атрактивну радну тачку.  С друге стране, капетан Мирослав Стојановић, официр задужен за цивилно војну сарадњу, истиче да  одржавање акције „Отворени дан“ доприноси популаризацији војног позива на југу Србије и повећава одзив за војне школе и интересовање за запошљење у Војсци.

Email