Вести
13.12.2012

Aнализа контрола и инспекција у Војсци и Министарству одбране


генерал-мајор Милан БјелицаАнализа извршених контрола и инспекција у Војсци Србије и Министарству одбране Републике Србије у 2012. години, одржана је данас у касарни „Топчидер“ у Београду.

Анализом je руководио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, a присуствовали су представници Инспектората Министарства одбране на челу са директором Инспектората генерал-потпуковником Александром Живковићем, представници Генералштаба Војске Србије, команданти оперативног нивоа и Гарде,  команданти бригада, база, центара за обуку и начелници установа.

На састанку је анализиран степен реализације задатака са претходних контрола из 2011. године, ради утврђивања евентуалног одступања од наређених мера када је реч о оперативним и функционалним способностима и усаглашености нормативних докумената у Војсци Србије и организацијским целинама Министарства одбране са законима, правилима и прописима, као и постојање. Један од задатака анализе било је и сагледавање проблема који су отежавали рад екипа у контроли .

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије на крају анализе дефинисао је задатке за унапређење контроле у наредном периоду.

Email