Вести
27.07.2012

Завршен други модул Основног курса за подофицире


После успешно завршене обуке, која је трајала 24 недеље, данас је у центрима за специјалистичку обуку у Пожаревцу, Горњем Милановцу и Батајници завршен други модул Основног курса за подофицире.

Професионални војници који су успешно завршили први модул Основног курса прошли су специјалистичку обуку за род артиљерије у Центру за обуку КоВ у Пожаревцу, за род артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства у Центру за обуку Ваздухопловства и ПВО у Батајници и за службу телекомуникација у Центру за обуку везе, информатике и електронских дејстава у Горњем Милановцу.                          

Овим усавршавањем, у оквиру кога су изучавали теме из ватрене, тактичке и физичке обуке, полазници су оспособљени за командовање јединицама до нивоа одељења.

На свечаности која је поводом завршетка курса одржана на војном аеродрому Батајница, командант Центра за обуку В и ПВО потпуковник Дарко Секулић уручио је пригодне награде најбољим слушаоцима и старешинама. Најбољи слушаоци на курсу су били разводници Микица Мијалковић,  Срђан Бегенишић и  Игор Милосављевић из 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

 

Email