Вести
11.02.2011

Честиткe поводом Дана државности и Дана Војске Србије


ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Свим припадницима Војске Србије честитам празник.

Прослављањем Дана државности и Дана Војске Србије 15. фебруара, обновљена је најдубља историјска и традиционална веза у стварању и изградњи наше државе и њене војске.

Војска Србије је у протеклој години реализовала бројне крупне задатке, а један од највећих је професионализација, што је велики искорак у стварању јаке и модерне Војске, која се развија у складу са највишим међународним стандардима, као сигуран ослонац мира у региону и гарант стабилности и напретка наше земље.

Уверен сам да ће припадници војске и убудуће одговорно и професионално извршавати своје обавезе и постављене задатке. Честитам вам празник, уз жељу да успешно наставите започети процес реформи и јачате оперативну и функционалну способност Војске Србије.

ЧЕСТИТКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ

Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије поводом Дана државности и Дана Војске Србије – 15. фебруара, упућујем срдачне честитке.

Празнике обележавамо крупним реформским резултатима. Професионализовали смо Војску, запослили више хиљада младих људи, помагали локалној самоуправи и становништву, реализовали планиране вежбе, повећали учешће у мировним мисијама и пружили безрезервну помоћ одбрамбеној индустрији. У рестриктивним условима финансирања задржали смо потребан ниво оперативних способности Војске и стандард њених припадника.

Остварене резултате препознали су наши грађани тако да је Војска Србије постала институција у коју имају највише поверења.


Уверен сам да ћете и у наредном периоду професионалним и одговорним радом дати још већи допринос наставку реформе система одбране и изградњи модерне Војске, која ће као фактор стабилности у земљи и региону и активни учесник у мировним мисијама бити ослонац нашој спољној политици на путу ка евро интеграцијама.

Честитајући вам празник, желим вам успехе у даљем раду.

ЧЕСТИТКА НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Поводом 15. фебруара - Дана Војске Србије, припадницима Војске Србије упућујем срдачне честитке.

У протеклом периоду реализовали сте бројне мисије и задатке, а један од највећих је свакако професионализација, што представља велики искорак у стварању јаке и модерне Војске, у складу са највишим европским и светским стандардима. Постигли сте завидне резултате у обуци и оспособљавању и одржали захтевани ниво оперативних способности.

Сигуран сам да ћете и убудуће, у условима потпуно професионализоване Војске Србије, испунити све постављене задатке и обавезе које вам предстоје. Честитам вам празник, уз жељу да и у наредном периоду будете успешни.

 

Email