Вести | Цивилно-војна сарадња
13.01.2012

Војска очистила више од 35 километара путева


Тренутно је на чишћењу снега у завејаним крајевима Србије ангажовано 17 припадника Војске Србије и девет инжињеријских машина, на подручјима општина Сјеница, Врање, Црна Трава и Нова Варош.

Војска очистила више од 35 километара путеваДо сада је у рејонима свих општина очишћено више од 35 километара пута.

НОВА ВАРОШ

Јуче, у току предвечерја, у Нову Варош пристигле су две инжињеријске машине (један дозер и један УЛТ) са два припадника 2. бригаде Копнене војске.

Инжињеријске машине су јутрос рано почеле са чишћењем, након састанка са представницима Штаба за ванредне ситуације, објаснио је командир радне групе у Новој Вароши старији водник прве класе Томислав Јовановић.

„Једна машина нам је на правцу село Буковик – село Лепојевиће, који је дуг девет километара, а друга је у селу Јасеново. Време нам за сада иде на руку. Мештани нам пуно помажу, наводе нас, јер се од снега путеви и не виде. Даћемо све од себе да мештанима Нове Вароши што пре очистимо завејане путеве“, закључио је водник Јовановић.

Војска очистила више од 35 километара путеваСЈЕНИЦА

Припадници 2. бригаде Копнене војске са инжињеријским машинама, међу првима су притекли у помоћ становништву општине Сјеница и околних села. Јуче су ангажоване још две инжињеријске машине, тако да у тренутно у Сјеници путеве рашчишћава девет припадника 2. бригаде са пет инжињеријских машина. У току дана радна група је ангажована на рашчишћавању путних праваца у рејонима села Штаваљ, Брњица, Житниће, Рашковиће, Каменица, Аливеровићи и Међугора. До сада је у Сјеници очишћено око 25 километара путева.

ВРАЊЕ

Три припадника 4. бригаде Копнене војске су са једном инжињеријском машином (УЛТ) и једним камионом ТАМ 110, од 10. јануара ангажовани на чишћењу путног правца село Корбевац – село Крива Феја – одмаралиште Бесна Кобила. Та инжињеријска група ради заједно са инжињеријском машином из цивилног сектора (дозер). До сада је очишћено око пет километара пута.

ЦРНА ТРАВА


Три припадника 3. бригаде Копнене војске су са једном инжињеријском машином (дозер) и једним теренским моторним возилом ангажовани на чишћењу снега на територији општине Црна Трава. У току дана рашчишћено је око шест и по километара пута у насељима Милчина, Бакалци и Рашине.

Email