Вести
20.07.2009

ПОЧЕО СЕМИНАР ЗА ОБУКУ ЗА ШТАБНЕ ДУЖНОСТИ ОФИЦИРА И ПОДОФИЦИРА


У палати Србија у Београду данас је почео семинар на тему "Обука за штабне дужности официра и подофицира", која ће трајати до 23. јула. Семинар реализују припадници Команде здружених снага Нато - Напуљ, а учесници су припадници страних оружаних снага и Војске Србије. Семинар организује Управа за оперативне послове ГШ ВС.
 
Отварајући семинар, заменик начелника Управе за оперативне послове ГШ ВС пуковник Боривоје Оровић, рекао је, између осталог, да се нада да ће уз помоћ гостујућих предавача, слушаоци стећи нова знања, те да ће се унапредити способности официра ВС за рад у међународном окружењу и мултинационалним командама.
 
- Ово је веома значајно са аспекта предстојећег, надам се веома скорог, упућивања официра ВС у састав партнерских елемената, посебно партнерских штабних елемената, у савезничке команде различитог нивоа - рекао је пуковник Оровић.

Представник Нато канцеларије за везу пуковник Жарко Хенигман пружио је основне податке о предавањима која ће уследити. Полазници ће на семинару стећи основна знања у обављању штабних дужности у здруженим снагама Натоа.
 
Email