Вести
15.11.2011

Трећа бригада на „Пасуљанским ливадама“


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

Део јединица 3. бригаде Копнене војске извео је данас на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ тактичку вежбу с бојним гађањем на тему „Ојачана тенковска чета у нападу“.

Данашња вежба долази на крају интензивне обуке у такозваном „жутом“ периоду, током којег су се припадници 3. бригаде увежбавали на нивоу посада - послуга, одељења, водова и чета.

Вежби су присуствовали начелник штаба Копнене војске бригадни генерал Војин Ч. Јондић, заменик команданта 3. бригаде пуковник Предраг Грбић и представници Команде Копнене војске.

- Осим задатка везаног за обезбеђење административне линије и контролу Копнене зоне безбедности, један од тежишних задатака Копнене војске јесте обука. Управо значај који се придаје квалитету обуке зависи од реализације осталих задатака и мисија које се постављају пред 3. бригаду. Део јединица 3. бригаде пре шест дана изашао је на полигон „Пасуљанске ливаде“ и реализовао оне садржаје обуке које није могао да реализује у рејонима мирнодопске локације. Резултати које су јединице показале на полигону су врло добри, а јединице су оспособљене за извршавање наменских задатака, оценио је пуковник Грбић.

У данашњој тактичкој вежби интегрисани су сви родови – пешадија, механизоване и тенковскe јединице, артиљерија, пионирско и одељење беспилотних летелица, а у вежби је учествовало седам чета.

Email