Вести
25.10.2008

АКЦИЈА „ОТВОРЕНИ ДАН“ У СОМБОРУ


Кроз капије касарне „Аеродром“ надомак Сомбора данас је, поводом акције „Отворени дан“ коју је организовао Први центар за обуку ВС, прошло више од хиљаду грађана Западнобачког округа. Акцији су се, као и у другим гарнизонима, највише одазвали млади, пре свега ученици основних и средњих школа.

Командант Првог центра за обуку пуковник Жељко Обрадовић на отварању акције кратко је говорио о намени, задацима и мисијама Војске Србије и пожелео свим гостима да се што пријатније осећају док бораве у сомборској касарни. Међу бројним гостима из јавног живота „Отвореном дану“ у Првом центру за обуку присуствовали су градоначелник Сомбора мр Душан Јовић, председник опшине Апатин др Живорад Смиљанић и председник општине Оџаци Милан Ћук.

Војници Првог центра за обуку припремили су за посетиоце приказ наоружања и опреме коју користе. Своју оспособљеност демонстрирали су кроз приказе одбране и напада хладним и ватреним оружјем, савлађивања полигона пешадијских препрека и заустављања возила са терористима. Специфичност сомборског центра за обуку је то што поседује изванредан полигон за пентатлон, па су гости и на том полигону могли да се увере у спретност наших војника.

После обиласка објекaта у којима војници живе и раде, дружење с грађанима наставило се пригодним културно-уметничким програмом у којем је наступило културно уметничко друштво „Раванград“ из Сомбора. Уследили су спортско такмичење у малом фудбалу у којем је тријумфовала екипа општине Сомбор и такмичење у кувању војничког пасуља.

 

Email