Вести
25.03.2010

Семинар о међународном хуманитарном праву


Начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Ћорнаков отворио је данас у Центру за мировне операције семинар „Међународно хуманитарно право“. Предавач на семинару је потпуковник Жером Каријо, француски специјалиста за војно право.

У раду семинара учествувује тридесет припадника Министарства одбране и Војске Србије, представник Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног Крста и представници Факултета политичких наука.

Циљ семинара је упознавање са одредбама међународног хуманитарног права и начинима примене одредби у војном образовању и обуци оружаних снага Републике Француске.

Обраћајући се учесницима семинара, генерал Ћорнаков истакао је да ће француска искуства бити од велике користи у примени одредби међународног хуманитарног права у обуци српских оружаних снага, али и у интеграцији међународног хуманитарног права у правни поредак државе.

Потпуковник Каријо ће током семинара одржати предавања о међународном хуманитарном праву, имплементацији међународног хуманитарног права у обуку кадета и официра, али и правилима ангажовања и одговорности ланца командовања у поштовању одредби међународног хуманитарног права.  

Email