Вести
30.07.2011

Бојна гађања јединица Треће бригаде


Данас је на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ више од 250 професионалних припадника Треће бригаде извело тактичку вежбу с бојним гађањем на тему „Ојачана механизована чета у нападу“.

Изведена вежба круна је вишедневних вежбовних активности јединица Треће бригаде које се од прошле недеље налазе на логоровању на „Пасуљанским ливадама“.

Вежбу су реализовали припадници 31. пешадијског батаљона, 37. механизованог батаљона, 39. логистичког батаљона и 310. инжињеријског батаљона, док су у логоровању учествовали и припадници 30. командног батаљона.

Вежбовним активностима и логоровањем на терену руководи начелник штаба Треће бригаде потпуковник Зоран Насковић, а данашњој вежби присуствовали су и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Војин Ч. Јондић и командант 3. бригаде Копнене војске пуковник Желимир Глишовић.

Припадници 3. бригаде у сложеним временским условима реализовали су око 25 тактичких вежби са бојним гађањем, на нивоу одељења, вода и чете, што је омогућило ефикасну припрему и проверу обучености у реалним условима.

Циљ логоровања је да се јединица као целина увежба за извођење операција у реалним условима, као и да се сагледа важност реалног планирања, организовања и извођења операције, садејства и логистичке подршке.

Погледајте фотогалерију!

Email