Вести
17.08.2009

„Небеске видре“ државни прваци у екипном скоку на циљ


На 55. државном првенству у класичним падобранским дисциплинама, одржаном од 4. до 8. августа на спортском аеродрому „Давидовац“ код Параћина, падобранска екипа Војске Србије „Небеске видре“ освојила је прво место у дисциплини екипног скока на циљ.

Војни падобранци прославили су се и у појединачном такмичењу, у истој дисциплини. Заставник Радмила Ђурић постала је државни првак у женској конкуренцији, а заставник Синиша Мићић освојио је друго место у конкуренцији падобранаца.

Заставник Мићић изгубио је битку за златну медаљу у самом финишу такмичења и то од Радослава Кораћа, вишеструког државног првака и некадашњег колеге из прослављене 63. падобранске бригаде, који се сада такмичи за падобранску екипу „Феникс“ из Београда.

Према речима потпуковника Слободана Јовановића, вође падобранске екипе „Небеске видре“ државно првенство је на неки начин било увертира за предстојеће 34. светско војно првенство у падобранству, које ће бити одржано од 14. до 23. августа у Лученецу у Словачкој, на коме ће учествовати више од 130 земаља.  

Email