Вести
14.11.2011

Почео семинар о цивилно-војним односима


Четврти регионални семинар у области цивилно-војних односа и цивилно-војне сарадње, у организацији Генералштаба Војске Србије и оружаних снага Канаде и Краљевине Холандије, отворен је данас у Центру за мировне операције.

Отварању курса присуствовали су начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба бригадни генерал Јовица Драганић, начелник Одељења за цивилно војну сарадњу  Генералштаба пуковник Звонимир Пешић, инструктори и полазници курса, као и војни и дипломатски изасланици земаља учесница семинара.

Циљ семинара је размена искустава и презентовање места и улоге цивилно-војних односа и сарадње у савременим схватањима цивилног друштва и војске.

Семинар ће трајати пет дана, а у њему ће учешће узети до сада највећи број полазника – 15 из иностранства (из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске Македоније, Пољске, Русије и Украјине) и 18 из Србије.

Осим представника Министарства Одбране и Војске Србије, учесници семинара биће и полазници из цивилних институција, министарстава унутрашњих и спољних послова, Међународне организације за миграције (IOM), Факултета безбедности и Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Црвеног крста Србије.

Извођачи наставе, уз предаваче из Србије, биће и инструктори из Канаде и Холандије.

Email