Вести
20.01.2009

Припадници Војске Србије пливали за Богојављенски крст


Једанаесто пливање за Часни крст, у оквиру прославе хришћанског празника Богојављења, одржано је јуче на Ади циганлији. На традиционалној манифестацији учествовали су и студенти Војне академије и припадници Војске Србије.

 


На 33 метра дугој стази, Богојављенски крст је, трећи пут заредом извукао двадесетшестогодишњи Марко Томашевић, припадник Жандармерије.

Други на циљ стигао је студент Војне академије Александар Соколов, и то је трећи пут да га за пола шаке победи Марко Томашевић. Из система одбране наступили су Зоран Сретеновић, Марко Марјановић, Дарко Николиц, Ђорђе Симић, Иван Петровић, Стеван Вујчић, Милош Крстић, Виктор Младар и Немања Цојић.

Међу 35 такмичара били су представници Жандармерије, чланови СВИБОРА и гости из Црне Горе и Републике Српске. У почасном пливању учествовали су 76-годишњи Александар  Даничић, а најмлађи учесници били су седмогодишња Александра Радуловић, деветогодишни Момир Радуловић и четрнаестогодишња Бојана Дедић из Сомбора.

Победнику је, уз марш Александра Првог који је свирао оркестар Гарде, додељен Часни крст од леда, сачињен од прошлогодишње Свете водице из храма Светог Ђорђа.

Организатори манифестације су општина Чукарица, Српска православна црква и Јавно предузеће „Ада циганлија“.

 

Email