Вести
25.03.2010

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБА ОРУЖАНИХ СНАГА СЛОВЕНИЈЕ


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије  генерал-потпуковник Младен Ћирковић састао се данас са замеником начелника Генералштаба Оружаних снага Словеније бригадиром Бранимиром Фурланом, који од 24. до 26.  марта 2010. године борави у посети Републици Србији. Састанак је одржан у Генералштабу Војске Србије у Београду. Генерал-потпуковник Ћирковић и бригадир Фурлан разговарали су о унапређењу билатералне војне сарадње Србије и Словеније.

- Током састанка, разговарали смо о стању у региону, процесима, задацима и мисијама које карактеришу данашњи тренутак у нашим војскама. Разматрали смо могућности да, поред постојећих облика и нивоа сарадње, успоставимо и сарадњу у другим областима  од заједничког интереса. Циљ нам је заједнички – стабилност региона, допринос благостању и спречавање свега што може да угрози безбедност и миран живот грађана – рекао је генерал Ћирковић.  

Бригадир Фурлан изјавио је да данашњи сусрет представља један од облика сарадње у региону, чиме се непосредно манифестује допринос две војске изградњи поверења у региону. Према његовим речима, у разговору је потврђено да постоје  велике могућности даље сарадње.

- Имамо заједничке процесе, као што је на пример трансформација, професионализација војске и учешће у међународним операцијама. Постоји обострани интерес да једни другима помажемо и да учимо једни од других, или да неке ствари радима заједно - рекао је гост из Словеније, додавши да је посета за њега прилика и да се сретне са припадницима ОС Словеније који раде у Нато канцеларији у Београду, и који су укључени у помоћ реформи система одбране.  

Email