Вести
29.10.2008

ЗАЈЕДНИЧКА ОБУКА СРПСКИХ И ИТАЛИЈАНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА


После првих десет дана проведених у Нишу и на војним полигонима у Србији, заједничка обука припадника наших и италијанских војника оцењена као веома успешна

Ниш – После напорне, али успешно реализоване заједничке обуке припадника специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Италије, на нишком аеродрому и поред војног базена у Доњој Врежини, поред Ниша, јуче је демонстрирано оно што је увежбавано протеклих десетак дана. Планирани падобрански скокови нису одржани из техничких разлога, али су италијански и српски специјалци показали све друго што су усавршили током заједничке обуке.

– Већ данас и наредних дана биће и скокова падобраном, као што их је било у два наврата у досадашњем току заједничке обуке. Веома смо задовољни до сада учињеним, а верујемо да и наши гости из Италије деле такву оцену – рекао је командир чете за обуку специјалних јединица Копнених снага ВС Владица Крстић.

Капетан Ориђи Изони, који је на челу специјалне јединице ОС Италије која је на обуци у Нишу, није крио задовољство: – Имали смо шта да покажемо, али много тога и да научимо. И ја сам својевремено био падобранац и знам колико свако ново искуство значи. Овај наш први боравак у Нишу је наставак старе и почетак једне нове дугорочне и плодне сарадње са припадницима Војске Србије.

Демонстрирању вештине и храбрости у Нишу јуче је присуствовао и војни аташе Италије у Србији, Мауро де Винчентис, који је најавио продубљивање сарадње Војске Србије и Оружаних снага Италије на свим нивоима.

Т. Тодоровић - "Политика"
Фото С. Лазаревић

Email