Вести
20.06.2009

Заклетва војника јунске генерације


Данас су у центрима за обуку Војске Србије у присуству најодговорнијих старешина Војске, родитеља, родбине, пријатеља, представника локалне самоуправе, верских заједница и грађана регрути јунске генерације положили свечану заклетву. У наредних месец и по дана, млади војници проћи ће прву фазу обуке, након чега ће највећи број њих бити упућен у специјалистичке центре за обуку зависно од војноевиденционе специјалности.

Свечаности у 7. центру за обуку у Лесковцу присуствовали су заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Младен Ћирковић и командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић.

Генерал Ћирковић поручио је младим војницима да ће у центру за обуку стицати индивидуална знања и вештине, а да ће након тога отићи у јединице Војске где ће та знања и вештине уклопити у целину. Родитељима, родбини и пријатељима младих војника, честитао је на овом значајном тренутку у животу сваког младог човека захваливши се што су у толиком броју дошли на свечаност. Заменик начелника Генералштаба војницима је пожелео да буду успешни и задовољни током боравка у јединицама Војске Србије.

Најмлађој генерацији војника положену заклетву честитали су представници Генералштаба Војске Србије: у 1. Центру за обуку у Сомбору генерал-мајор Драган Колунџија, начелник Управе за оперативне послове,
у 2. Центру за обуку у Панчеву бригадни генерал Раде Ђурић, начелник Управе за извиђачко-обавештајне послове, у 3. Центру за обуку у Јакову генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину, у 4. Центру за обуку у Ваљеву генерал-мајор Љубомир Самарџић, начелник Управе за логистику, у 5. Центру за обуку у Зајечару генерал-мајор Божидар Форца, начелник Управе за планирање и развој, у 6. Центру за обуку начелник Управе за телекомуникације и информатику генерал-мајор Радивој Вукобрадовић, а у Центру за обуку Копнене војске у Пожаревцу бригадни генерал Миодраг Вукмировић, заменик команданта Команде за обуку.

Email