Вести
22.11.2010

Отворени дан 250. ракетне бригаде Војске Србије


У касарни „Бањица“ у Београду 250. ракетна бригада ПВО, данас је организовала  манифестацију „Отворени дан“. Упркос лошем времену манифестацију су посетили бројни ученици београдских средњих и основних школа, али и заљубљеници у технику.

- Отворени дан био је прилика да се младима прикажу техника, људство и савремена средства која се користе у ракетним јединицама Војске Србије. Упознајемо их са самим системима, али и са њиховим карактеристика и што је најважније са људима који раде на тим средствима. Они морају видети да су све то млади, образовани људи и да за такве у нашим редовима увек има места. – истакао је командант 250. ракетне бригаде, бригадни генерал Миодраг Гордић.

Осим изложених средстава 250. ракетне бригаде, 126. Центра ваздушног осматрања, јављања и навођења и Бригаде везе, гости су имали прилику да се кроз низ мултимедијалних презентација упознају са радом и задацима ракетних јединица ВС, а велику пажњу привукла је видео пројекција о увежбавању јединица ракетне бригаде у Бугарској, које је одржано у септембру ове године. Посетиоци „Отвореног дана“ обишли су и Спомен собу 250. ракетне бригаде где су сазнали нешто више о историји и традицији те јединице.

 
Email