Вести | Спорт у Војсци
24.06.2011

Завршено Четврто спортско првенство Војске Србије


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић данас је у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду затворио Четврто спортско првенство Војске Србије.

„Спортско првенство Војске Србије, које организујемо већ четврту годину заредом, добар је пример како се интензивном и ефикасном обуком, упорним тренингом и залагањем, уз љубав према спортском надметању, могу постићи веома добри спортски резултати“, истакао је генерал Милетић.

Начелник Генералштаба посебно је честитао свим такмичарима који су на овом спортском првенству померили напред границе својих могућности и оборили личне рекорде у дисциплинама у којима су се такмичили.

„Велики успеси које вам искрено желим, увек су резултат непрекидног стремљења ка зацртаним циљевима и збир су свих мањих успеха које на свом путу постигнете“, закључио је генерал Милетић, изразивши том приликом уверење да ће најбољи међу такмичарима Четвртог спортског првенства Војске Србије успешно представљати Војску Србије и Републику Србију на домаћим и међународним спортским такмичењима и манифестацијама.

У току првенства снагу, издржљивост, прецизност и вештину одмериле су екипе Министарства одбране, Генералштаба, Копнене војске, Ваздухопловства и ПВО и Команде за обуку. Више од 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије такмичило се у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, џудоу, атлетици, одбојци и футсалу.

У војном вишебоју, стрељаштву, џудоу и атлетици најуспешнији били су припадници Команде за обуку. У футсалу најбољи пласман остварила је екипа Ваздухопловства и ПВО. Копнена војска била је најбоља у одбојци, док је екипа Генералштаба заузела прво место у оријентирингу.

На спортском првенсту такмичиле су се и припаднице Министарства одбране и Војске Србије, у стрељаштву и оријентирингу. Такмичарке Генералштаба биле су најбоље у гађању пиштољем, припаднице Копнене војске у гађању аутоматском пушком, а женска екипа Министарства одбране у оријентирингу.

Прво место у укупном пласману и прелазни пехар првака спортског првенства Војске Србије освојила је екипа Команде за обуку. На победничком постољу, пехар је примио потпуковник Данило Симоновић из Команде за обуку, који је и руководио припремама најуспешније екипе на овом спортском првенству.

Друго место заузела је екипа Копнене војске, док је треће место припало екипи Генералштаба Војске Србије. Награда за фер плеј припала је Ваздухопловству и ПВО. 

Погледајте фотогалерију!

Email