Вести
05.04.2012

Делегација САД у посети Генералштабу Војске Србије


Делегација САД у посети Генералштабу Војске СрбијеЗаменик директора за политичко-војне односе за Европу, НАТО и Русију Ј-5 Здруженог штаба САД контраадмирал Џефри Хербесон борави у посети Војсци Србије.

Он је данас у Генералштабу Војске Србије разговарао са замеником команданта Здружене оперативне команде генерал-мајором мр Гораном Радовановићем и начелником Управе за планирање и развој генерал-мајором проф. др Митром Ковачем.

Делегација Војске Србије упознала је адмирала Хербесона са реформским процесима у систему одбране и приоритетима Војске за наредни период. Током састанка разговарано је о бази „Југ“, Делегација САД у посети Генералштабу Војске Србијеразвоју подофицирског кора и верске службе и могућностима за војномедицинску сарадњу.

У наставку посете делегација САД обишла је Центар за мировне операције Здружене оперативне команде и Центар за обуку путем симулација Управе за обуку и доктрину.

Контраадмирала Џефрија Хербесона примио је данас и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица.

Email