Вести
25.03.2009

Најмлађи потпоручници завршили приправнички стаж


Данас су, на свечаностима у Нишу и Пожаревцу, најмлађим потпоручницима Копнене војске и Команде за обуку уручена уверења о завршеном приправничком стажу.

Приправнички стаж је облик оспособљавања старешина након завршетка Војне академије, који се по први пут спроводи у Војсци Србије. Стажирање за обављање почетних дужности завршило је 45 потпоручника Копнене војске и 28 потпоручника Команде за обуку.

 

У Нишу, уверења о завршеном приправничком стажу најмлађим потпоручницима уручио је командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, а у Центру за обуку Копнене војске у Пожаревцу уверења о завршеном приправничком стажу уручио је командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић.

 

Генерал Диковић је изразио очекивање да ће потпоручници по доласку у јединице испољити максимално залагање, упорност и вољу и показати креативност, те да ће наставити са образовањем и усавршавањем.

“Само одлично обучен и образован официр - рекао је генерал-потпуковник Љубиша Диковић - физички спреман и дубоко патриотски опредељен, може успешно извршавати тешке и одговорне задатке које пред њега поставља војнички позив”.

Email