Вести
21.02.2012

Сусрет генерала Бјелице и будућих изасланика одбране


Сусрет генерала Бјелице и будућих изасланика одбранеЗаменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обратио се данас кандидатима за изасланике одбране који се припремају за послове у изасланствима одбране Републике Србије широм света.

У уводном делу излагања генерал Бјелица говорио је о улози изасланика одбране и војној дипломатији, али и о реформским процесима који су обележили неколико протеклих година, школовању и усавршавању. Посебно је било речи о потенцијалима за учешће у мултинационалним операцијама.


Сусрет генерала Бјелице и будућих изасланика одбране- Највећи реформски искорак је пуна професионализација Војске, и иако је урађена веома квалитетно, не треба иматати илузију да је тај посао завршен – истакао је генерал Бјелица додајући да је сада на реду „фино подешавање“ система.

Наставак данашњег сусрета протекао је у разговору о војноекономској сарадњи, као и о досадашњој билатералној сарадњи са земљама у које ће кандидати бити упућивани. Генерал Бјелица је окупљеним официрима поручио да је императив да буду достојни представници наше земље, али и промотери капацитета и интереса МО и Војске Србије.

Email