Вести
05.12.2012

Начелник Генералштаба у посети Грчкој


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Начелник Генералштаба у посети ГрчкојДелегација Војске Србије, коју предводи начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић, од јуче борави у посети Републици Грчкој.

Уз највише војне почасти, генерал Диковић положио је венац на Споменик незнаном јунаку на централном атинском тргу Синтагма. Након полагања венца, генералy Диковићу је приређен свечани дочек испред зграде Министарства националне одбране, где га је дочекао начелник Генералштаба националне одбране оружаних снага Грчке генерал Михаил Костаракос.

Генерал Костаракос, са најближим сарадницима, упознао је делегацију Војске Србије са основним карактеристикама политике одбране Грчке и тренутним ангажовањем грчких оружаних снага.

У току званичних разговора две делегације разговарано је о унапређењу билатералне војне сарадње, пре свега у области образовања, обуке и размене официра у војнообразовним институцијама и центрима за обуку две земље.

Начелник Генералштаба у посети ГрчкојГенерал Диковић захвалио је свом колеги на подршци коју грчке оружане снаге пружају у одржавању комеморативних свечаности на српским војним меморијалима на Зејтинлику и острву Крф, као и на спремности да прихвате наше представнике као посматраче у командама SEEBRIG (South-Eastern Europe Brigade) и NDC-GR (NATO Deployable Corps Greece). 

Начелника Генералштаба Војске Србије данас је примио и грчки министар одбране Панос Панајотопулос, а након званичних разговора, делeгација Војске Србије посетила је Центар за обуку специјалних јединица Грчке, где је присуствовала приказу дела оперативних способности.

Делегацију Војске Србије примио је амбасадор Републике Србије у Грчкој Драган Жупањевац, а пријему у Амбасади Републике Србије присуствовалa су и тројица наших кадета на школовању у грчким војним академијама. 

Email