Вести
12.07.2010

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРУГЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Данас је у краљевачкој касарни „Рибница“ одржана војна свечаност поводом 12. јула  - Дана Друге бригаде КоВ. На овај дан 1805. године српски устаници ослободили су тадашњи Карановац, данашње Краљево. Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, представници локалних самоуправа из Рашког и Поморавског округа, представници верских заједница, Полицијске управе Краљево, Жандармерије, школа и факултета и други гости.

Празник су припадницима Друге бригаде честитали командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић и начелник Рашког округа Матеја Мијатовић, док је командант Друге бригаде КоВ, бригадни генерал Душан Стојановић, у свом говору нагласио да припадници јединице своју улогу извршавају професионално, што се пре свега односи на извршавање додељених мисија и наређених задатака, обезбеђење административне линије према КиМ и професионализацију, у оквиру које је од почетка 2010. године запослено више од 400 лица.

Поводом празника додељене су плакете најбољим јединицама и појединцима. Признање за најбољу чету-батерију припало је 1.тенковској чети 26.тенковског батаљона, најбоље одељење-посада-послуга је 1.механизовано одељење 2.механизованог вода 1.механизоване чете 27.механизованог батаљона, за најбољу стражу или чуварску службу изабрана је чуварска служба касарне „Рифат Бурџевић Тршо“ у Новом Пазару, док је за најбољег возача проглашен Љубомир Ђурашковић. На крају свечаности изведен је свечани дефиле, одржан је тактичко-технички збор наоружања и војне опреме, а у културно-уметничком програму су учествовали плесни клуб „Спектар“ из Краљева, КУД „Санџак“ из Новог Пазара и „Абрашевић“ из Краљева и глумац Миле Недељковић.

 
Email