Вести | Цивилно-војна сарадња
06.11.2014

Пилоти 204. бригаде у ивањичком селу Кушићи


Припадници 204. ваздухопловне бригаде, заједно са студентском хуманитарном организацијом „Осмех на дар“ и Туристичком организацијом Општине Стара Пазова, приредили су јуче у Кушићима незабораван дан за 150 ученика Основне школе „Мајор Илић“ и њихових вршњака из околних места ивањичког краја.Главна атракција за основце било је слетање хеликоптера „газела“ 890. мешовите хеликоптерске ескадриле „Пегази“ и сусрет са пилотима и механичарем-летачем. Посаду, предвођену потпуковником Мирославом Зечевићем, командантом ескадриле, малишани су окружили одмах по слетању хеликоптера и заустављању мотора, постављајући им најразличитија питања.

У школској сали, која је била премала да прими све заинтересоване ученике, родбину и пријатеље, тим из 204. бригаде одржао је отворени школски час с циљем промоције позива војног пилота. Највише пажње, поготову млађих ученика, привукао је пилот надзвучног авиона „миг-21“ комплетно одевен и опремљен за лет.Захваљујући студентској хумантитарној организацији „Осмех на дар“, школа „Мајор Илић“ у Кушићима богатија је за 250 књига коју су активисти ове организације прикупили и донирали за школску библиотеку.

Као део пројекта „Војни стоматолог на селу“, стоматолог 204. бригаде Бранислав Видовић прегледао је ученике и одржао надахнуто предавање о нези зуба и превенцији зубних болести.

Пилоти 204. бригаде у ивањичком селу Кушићи — ФОТО-ГАЛЕРИЈА

Email