Вести | Спорт у Војсци
25.02.2011

Представници Војске Србије на 51. светском војном скупу у скијању


На 51. светском војном скупу у скијању, који је од 21. до 25. фебруара одржан на олимпијским планинама Босне и Херцеговине, међу војним тимовима из 23 земље света и 359 такмичара, налазила се и дванаесточлана војна екипа Србије. Такмичења су се одвијала у алпским и нордијским дисциплинама.

У конкуренцији веома јаких војних светских екипа, признатих и познатих светских имена у скијању, представници Србије постигли су веома добре резултате. У екипном пласману у велеслалому, наш такмичарски тим заузео је 4. место, иза италијанског, немачког и словеначког војног тима.

Најуспешнији наш такмичар био је војник у резерви Владислав Мандић, заузевши 13. место, други по вредности резултат, за нашу екипу, остварио је капетан Данијел Пешић заузевши 19. место.

У женској конкуренцији велеслалома заставник Рада Ђурић заузела је 11. место.

Најбољи резултат на такмичењима у нордијским дисциплинама остварио је војник Дамир Растић заузевши 28. место (крос-кантри) у конкуренцији 66 такмичара и 41. место (биатлон), у конкуренцији 69 такмичара. Старији водник Игор Вуковић заузео је 50. (крос-кантри) и 66. место (биатлон).

У женској конкуренцији војник по уговору Ксенија Бубњевић Бодловић заузела је 26. место у крос кантрију и 34. у биатлону.

Сво време првенства уз нашу екипу били су амбасадор Републике Србије у БиХ Грујица Спасовић и војни изасланик пуковник Зоран Стоиљковић.

 

Email