Вести
13.11.2012

Обележен Дан Првог центра за обуку


Обележен Дан Првог центра за обукуУ сомборској касарни „Аеродром“ данас је свечаним стројем и дефилеом јединица обележен Дан Центра – 13. новембар.

Припадници Центра обележавају свој празник у знак сећања на дан када је 2006. године формиран Центар и када је 1918. године, након пробоја Солунског фронта и победоносног похода српске војске, у Сомбор ушла претходница – одред Војске Краљевине Србије, предвођен мајором Николом Илићем-Бајком. 

Обраћајући се присутнима,  командант 1. центра потпуковник Лазар Остојић рекао је да су припадници Центра, служећи Србији и радећи у веома сложеним условима, захваљујући доброј организованости, стручности и пожртвовању успешно извршили све постављене задатке и тиме дали значајан допринос високом нивоу функционалних и оперативних способности Војске Србије.

Према његовим  речима, Центар данас има  примарну обавезу да буде оперативно и функционално способан да одговори свим садашњим и будућим изазовима, претњама  и ризицима, односно да успешно и професионално изврши додељене мисије и задатке. 

Обележавању дана Првог центра присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, представници јединица Војске Србије, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Западнобачког управног округа, општина Апатин, Кула и Оџаци, верских заједница и други гости.

На крају свечаности бригадни генерал Нишевић и потпуковник Остојић уручили су најистакнутијим припадницима Центра признања и награде, а гости су на техничком збору могли да виде изложено наоружање и војну опрему.

Email