Вести
25.06.2009

Мултинационална компјутерска командно-штабна вежба “Балканска стража”


Данас су заменик начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Младен Ћирковић, и начелник штаба Копнене војске, бригадни генерал Војин Јондић, присуствовали активностима на мултинационалној вежби “Балканска стража”, која се одржава у Бугарској од 21. до 27. јуна. У симулационом центру “Чаралица” госте из Србије дочекали су командант Здружене оперативне команде ОС Бугарске генерал-потпуковник Галимир Пехливанов и његови најближи сарадници и изасланик  одбране Републике Србије у Бугарској потпуковник Зоран Стојановић.

На вежби “Балканска стража” учествују припадници оружаних снага Бугарске и Румуније и Војске Србије, док се у својству посматрача налазе делегати из Босне и Херцеговине и Црне Горе. Старешине Војске Србије на вежби се ангажују на дужностима у руководству вежбе, команди мултинационалне бригаде и батаљона. После обиласка вежбовних активности, генерали Ћирковић и Пехливанов сагласили су се да је вежба веома корисна за све учеснике и да продубљује добру сарадњу између балканских земаља.

“Није први пут да се јединице Војске Србије налазе у Бугарској, баш као што су и састави ОС Бугарске боравили у Србији. Остварени резултати радују и сигурно је да ћемо са сличним активностима наставити и у будућности” – рекао је генерал Ћирковић.

 
Email